Juist als mentor kan ik de balans brengen tussen de zachte kracht en daadkracht.

Waarom noem je jezelf mentor en geen coach?” Deze vraag krijg ik vaak.

De meeste mensen denken bij het woord mentor aan een 6o-plusser met grijs haar en een bril, die voor de openhaard op een mooie Chesterfield stoel met een sigaar in z’n mond allerlei wijze dingen aan je vertelt die je natuurlijk meteen aanneemt, want deze mentor is oud en wijs.

Nou ben ik natuurlijk nog een vrij jonge blom 😉

Maar ik heb heel bewust gekozen voor de term mentor. En dat heeft niet alleen te maken met de jarenlange ervaring die ik inmiddels heb.

We hebben allemaal op school geleerd wat we moeten doen om doelen te bereiken, kennis op te doen en standaard vaardigheden aan te leren. Er wordt niet gekeken naar wie je bent en wat je van daaruit het beste zou kunnen doen.

Heeft iemand jou ooit geleerd hoe je moet omgaan met jezelf en je gedachten? Heb jij geleerd wat je kan doen als je af en toe vastloopt in je negatieve gedachten en emoties? Op school leer je veel over cijfers en letters. Hoe je aan je mind en lichaam kan werken word maar weinig aandacht gegeven.

Daar liep ik als kind en later als tiener ook tegenaan. Waardoor ik op school niet tot mijn recht kwam. Om er uiteindelijk jaren later pas achter te komen dat er veel meer in mij zit. Een papiertje zegt helemaal niks over je kans van slagen in het leven. Als ondernemer ontdek je hoe belangrijk het is dat je weet wie je bent en wat je kan.

Als je op een natuurlijke manier wil gaan ondernemen tenminste.

Je benut jouw persoonlijke talenten optimaal en zet dat in om anderen te helpen.

Op school moest je juist voldoen aan één standaard, een gemiddelde van allerlei soorten mensen, vaardigheden en talenten. Totaal zinloos. Je kunt heel veel moeite doen om een vis te leren vliegen, maar dat gaat niet werken natuurlijk. 

In mijn vorige blog, het verhaal van mijn moeder, schreef ik over zachte kracht.
En juist mentoring staat voor mij voor leiderschap in zachte kracht

Als je mijn klant bent, luister ik naar wat je te vertellen hebt en leer je ook om jouw zachte kracht naar boven te halen. Dat begint bij kwetsbaarheid en de moed vinden om er open over te zijn. Ik herken en erken dat stukje waar je tegenaan loopt zonder er een oordeel over te vellen. Vanuit oprechte interesse luister ik naar wat jij zegt, maar ook naar wat je NIET zegt. Ik stel me daarbij ook kwetsbaar op, en luister naar je met mijn hart.

Als ik mijn zachte kracht inzet en je, nadat we samen de basis hebben gelegd, dat om gaat zetten naar acties, krijg je soms een liefdevolle schop om het daadwerkelijk in de wereld zetten. Als dat nodig is. En alleen wanneer je genoeg vertrouwen in wat je kan en wat je wil. We kijken naar wat jij op dat moment nodig hebt en maken er samen haalbare acties van. Daardoor krijg je meer vertrouwen in jezelf. Daarna ben je steeds meer klaar om je verhaal te delen en durf je belangrijke keuzes te maken.

Als jouw mentor pak ik zeker niet je handje vast, help ik je uit je slachtofferrol en beaam ik dat het inderdaad allemaal niet meevalt voor je. Maar vanuit een liefdevolle en veilige basis starten we met jouw mindset en van daaruit kunnen we daadkrachtiger stappen zetten en doelen bepalen.

Juist als mentor kan ik de balans brengen tussen de zachte kracht en daadkracht.
Ik voel aan wat je nodig hebt. Ik stel de juiste vragen en durf daarin ook direct te zijn, we gaan verder waar de meeste coaches stoppen, want ik vraag en zaag door. Maar altijd liefdevol en zonder oordeel.

Ik zie een coach als iemand die wat vragen stelt, advies geeft, je wegstuurt en over 3 weken weer eens kijkt wat je allemaal gedaan hebt. Er wordt alleen ingezoomd op de business. Maar als jij op een natuurlijke manier wil ondernemen, moet je eerst naar jezelf als mens kijken. Er was niemand die mij op die manier heeft geholpen in de startfase van mijn bedrijf. Je leert wel trucjes, maar er wordt niet gekeken naar onzekerheden en wie jij echt bent. Een goede life coach kijkt daar wel naar, maar maakt in de meeste gevallen geen bruggetje naar je business.

Als Business GroeiMentor loop ik met je mee in het hele traject. Ik lever maatwerk, geen standaard raamwerk. 1 op 1 kan ik het beste in je naar boven halen, ik loop met je mee op jouw reis want die reis is al rete-spannend genoeg.

Wil jij ook echt stappen zetten in je bedrijf en ben je klaar voor groei, zowel persoonlijk als zakelijk?

Ik help je daar graag bij.

Boek hier je gratis groeigesprek in zodat we samen kunnen onderzoeken, of dit een geschikt moment is voor jou om met mij aan de slag te gaan.

Business Groei Mentor

Ik ben Fatima Perdijk

Als Business en GroeiMentor help ik superstarter en ambitieuze groeiers bij het bereiken van hun zakelijke doelen en leer ik ze op hun natuurlijke manier ondernemen, communiceren en verkopen.

Wil jij ook in 3 stappen jouw verhaal vertellen? Op jouw natuurlijke manier? Zodanig dat de klant zich erin herkent? En jij makkelijk kunt laten zien wat jouw onderscheidend vermogen is? Vraag dan hier het werkboek “Vertellen, onderscheiden en verbinden” aan.