Ondernemen. Moeiteloos kunnen we het niet maken, wel makkelijker.

Moeiteloos ondernemen!

Het is weer zo’n mooie marketing term die je steeds vaker hoort.
Wat mij betreft is dit er eentje in de categorie “gebakken lucht”.

Want wat is nou moeiteloos?

Kun je moeiteloos leven? Moeiteloos opvoeden? Of moeiteloos een (liefdes)relatie aangaan en onderhouden?Nee, natuurlijk kan dat niet! Hoor ik je denken.

Als je ook maar een beetje levenservaring hebt weet je dat dit onmogelijk is.

En de vraag is, of je dit ook wel moet willen.

Het zijn juist de momenten dat het niet lekker loopt en je tegen obstakels aanloopt, die de meeste groei en verbinding kunnen creëren. Als je je hele leven achterover leunt en alles komt maar aanwaaien dan is dat een half jaar leuk, maar reken maar dat je je na een jaar kapot verveelt.

Dat geldt ook voor ondernemen. Je eigen bedrijf opzetten en uitbouwen is dé perfecte manier om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken.

En toch is er steeds meer vraag naar moeiteloos ondernemen.
Maar waarom zou dat op dit vlak wel kunnen?

Laatst sprak ik iemand die minder hard wil werken en meer moeiteloos wil ondernemen. Ze is al 8 jaar ondernemer en al die tijd voelde het als ploeteren. Ze heeft keihard gewerkt en het resultaat was niet om over naar huis te schrijven. Tja logisch dat ze het nu anders wil doen. Maar het probleem is dat ze het al die tijd allemaal alleen heeft gedaan. En daar gaat het dus wel vaker fout.

Als je onderneemt zul je hoe dan ook tijd, geld en energie in je bedrijf moeten steken om er een succesvolle business van te maken. Je kunt ook wachten totdat de klanten vanzelf op je pad komen en soms kan de wet van de aantrekkingskracht en een dosis geluk je daarbij heus helpen. Maar als je nooit iemand vertelt wat je doet en hoe je een ander kan helpen, dan weten ze je ook niet te vinden.

Dus jij moet altijd zelf de eerste stappen zetten.

Het heeft ook te maken met het verhogen van je standaard. Accepteer jij alles wat op je pad komt omdat het lekker moeiteloos gaat of steek je tijd en energie in het behalen van een beter resultaat.

Als je een vakantie wilt boeken met je gezin, dan klik je ook niet op de eerste de beste link bovenaan in Google en reserveert direct de accommodatie die bovenaan staat. Je gaat op onderzoek en selecteert een aantal opties die aan je wensen voldoen. Je legt het voor aan je gezinsleden en kiest het appartement wat jullie allemaal leuk vinden. Want jij wilt een fijne vakantie en als je kinderen en je partner het naar hun zin hebben, kan je pas echt voluit genieten. Je hebt ook geen butler die je koffer inpakt en een privéjet om je naar de bestemming te vliegen. Dus steek je ook daar weer tijd en energie in voor een optimaal resultaat.

Je wilt toch niet eindigen als de man in de Royal Club reclame? “Doe mij maar een frisje, doe maar een kapseltje, doe maar een autootje, doe maar een huisje.” Zo kun je niet leven!

Ok, we kunnen dus wel concluderen dat moeiteloos ondernemen niet bestaat. Maar natuurlijk kun je het jezelf wel een stuk makkelijker maken.  O.a. door een stevige basis voor je bedrijf neer te zetten: stel een goed aanbod samen, kies de juiste doelgroep en zorg ervoor dat jij als mens en ondernemer lekker in je vel zit.

Daarnaast kun je jouw business praktisch gezien natuurlijk op een efficiënte manier inrichten door de juiste tools te gebruiken. Wanneer je structuur geeft aan je werkzaamheden en beter en verder vooruit plant, loop je niet achter de feiten aan en de juiste systemen kunnen je daar perfect bij ondersteunen. Er is van alles om te automatiseren: de content planning, de boekhouding, emailmarketing etc. Laat de techniek voor je werken!

Of besteed werkzaamheden uit. Er is altijd iemand die het sneller, beter en goedkoper kan als jij er tegen opziet om te doen. Bovendien is samenwerken ook veel leuke, je staat er niet alleen voor en dat voelt al een stuk lichter.

Nog even een paar tips op een rijtje om het leven als ondernemer makkelijker te maken:

  • Bouw een stevig fundament voor je business
  • Automatiseer en structureer
  • Besteed taken uit, werk samen met specialisten
  • Kies niet altijd voor de makkelijkste weg, verhoog je standaard voor het beste resultaat
  • Verhoog je veerkracht en doorzettingsvermogen. Mindset is de basis van alles!

En kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Vraag een gratis groeigesprek aan, dan onderzoeken we waarom ondernemen voor jou soms voelt als ploeteren. Je hoeft het niet alleen te doen.

Ondernemen.
Moeiteloos kunnen we het niet maken, wel makkelijker.

Mijn naam is Fatima Perdijk

Business en Groeimentor voor superstarter en ambitieuze groeiers. Ik help jou ondernemen, communiceren en verkopen op jouw natuurlijke manier!

Wil jij nu echt stappen zetten in je bedrijf en ben je klaar voor groei, zowel persoonlijk als zakelijk? 

Boek hier een gratis groeigesprek met mij, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.