Haal het kinderlijke in je naar boven dat je gaande weg bent kwijtgeraakt

In de vorige blog las je hoe belangrijk het is om af te schakelen en tot rust te komen.

Plezier maken is daarbij een superbelangrijk onderdeel. Door gelukshormonen aan te maken kun jij je juist beter ontspannen, je komt los van je dagelijkse beslommeringen en werk.

Afschakelen en vertragen doet iedereen op zijn eigen manier. Sommigen maken graag lange wandelingen door het bos of gaan mediteren in stilte. Anderen gaan juist liever sporten of kiezen voor een creatieve bezigheid.

Het belangrijkste is, doe wat goed voor je voelt.

Mediteren brengt je lichaam en geest weer tot rust. Maar met alleen rust word je niet per se een gelukkiger mens. Net als dat wij als mens, sociale wezens zijn en verbinding en contact met anderen willen hebben. Is het ook echt van levensbelang om lol te maken.

Op een of andere manier zijn we verleerd om te spelen en gek te doen, op de manier zoals we dat als kind deden. We zijn veel te krampachtig gaan leven, gaan te veel op in serieuze zaken en maken maar weinig tijd voor plezier. Juist in deze tijd is het makkelijk om mee te gaan in de sfeer die in het land hangt, als je wilt kun je de hele dage negatieve berichten en nieuwsfeitjes vinden die je angst aanjagen.

Daarom zou je nu extra aandacht moeten besteden aan LOL maken! En zeg nou niet dat je daar nu geen tijd voor hebt, voor de meeste mensen geldt dat er wel wat ruimte in de agenda is ontstaan.

Ook al kunnen veel dingen niet vanwege een lockdown, er zijn altijd genoeg mogelijkheden om leuke dingen te doen. Focus je dus op datgene wat wel kan!

Ok, dus hoe doe ik dat dan?
Zoals je in mijn vorige blog kon lezen, neem ik tegen het einde van het jaar en in januari een aantal weken vrij. Dat doe ik heel bewust om los te komen van mijn werk en weer even te resetten. Niet alleen door mijn rust te pakken maar ook door me van mijn gekke kant te laten zien en het kind in me naar boven te halen.

Dat is ook niet zo moeilijk met een jonge dochter. Ik gebruik haar gewoon als excuus om lekker te rennen, te vliegen en van de glijbaan af te gaan. We zetten iedere dag een leuk muziekje op en dansen erop los. Gelukshormonen aanmaken! Mijn kind zorgt ervoor dat ik kinderlijk kan zijn. De trampoline, slagroomspuit, of de ballenbak: ik ga helemaal los. Zie ik een huisje in het bos, dan wil ik op het dak staan om er gaande weg achter te komen dat ik geen 15 kilo meer weeg. Lachen, gieren, brullen!

Wanneer had jij voor het laatst de slappe lach?

Niet alleen omdat er een grap gemaakt werd, maar vooral ook om jezelf. Neem jezelf niet zo serieus! Zelfspot en ongegeneerd lachen om je eigen grappen is heel gezond.

En ok, op sommige dagen lukt het minder goed om plezier te maken. De feestdagen kunnen soms confronterend en emotioneel zijn. Dan kan ik gaan vechten tegen dat gevoel en moeite doen om me beter te voelen, maar dat werkt niet. Dus ik laat het zijn gang gaan en juist op die dagen kijk ik bijvoorbeeld een zielige film om er even helemaal in te gaan zitten.

Dit jaar kunnen we kerst niet samen vieren en dat is soms klote. Het is helemaal ok, als je dat voelt, geef het de ruimte. Maar blijf er niet te lang in hangen. Je bent geen slachtoffer van je emoties.

Nadat je de moeilijkere momenten hebt laten passeren, kun je jezelf er weer toe zetten om iets leuks te gaan doen.

Haal het kinderlijke in je naar boven dat je gaande weg bent kwijtgeraakt.

Je laat stress vrij, hebt lol en dat heeft weer effect op je hormoonhuishouding. Je belandt in een positieve vicieuze cirkel. Het vergroot je veerkracht en dat zorgt weer voor moed om keuzes te maken.

Dat helpt je uiteindelijk ook om op een natuurlijkere manier te ondernemen.

Business Groei Mentor

Mijn naam is Fatima Perdijk

Business en GroeiMentor voor superstarter en ambitieuze groeiers. Ik help jou ondernemen, communiceren en verkopen op jouw natuurlijke manier!

Wil jij nu echt stappen zetten in je bedrijf en ben je klaar voor groei, zowel persoonlijk als zakelijk? 

Boek hier een gratis groeigesprek met mij, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.