Als jij gefocust bent op het vertellen van je eigen verhaal, krijg je niet mee wat de ander je ‘vertelt.’

“We hadden een leuk gesprek, maar ze is geen klant geworden. Ik snap alleen niet waarom.”

Loop jij hier ook vaker tegenaan? En ben je vaker (negatief) verrast door de uitkomst van het gesprek? Met deze tips vergroot jij je kans op een samenwerking.

Sales is de ruggengraat van je business. Dat weet jij, daarom ben je ook steeds op zoek naar mogelijkheden om in gesprek te komen met je ideale klant.

Die gesprekken gaan lekker. Maar op het moment dat jij je aanbod doet, haakt je klant af. En laat jou vertwijfeld achter. Want je hebt geen idee waar het verkeerd is gegaan.

Je weet dat als je potentiële klant wel ja had gezegd, ze enorme stappen had kunnen maken. En dat ze het doel dat ze graag wil halen, met jouw hulp ook daadwerkelijk had gehaald. Maar waarom ziet ze dat zelf niet?

Het klopt niet

De werkelijke reden dat het niet lukt is niet omdat je klant niet inziet wat voor fantastisch aanbod jij hebt, maar omdat jij tijdens het gesprek niet hebt opgemerkt dat ze nog niet verkocht is op jouw oplossing.

Je hebt iets gemist. Terwijl jouw klant dat al wel heeft verteld. Niet door middel van woorden, maar door haar lichaamstaal.

Maar als jij gefocust bent op het vertellen van je eigen verhaal, krijg je niet mee wat de ander je ‘vertelt.’

Wat is lichaamstaal
De micro-expressies, de handgebaren, onze zithouding en gezichtsuitdrukkingen, zijn enorm belangrijk tijdens een salesgesprek. Je kan hierdoor mensen eerder lezen en begrijpen.

Maar nog belangrijker: inspelen op wat ze niet zeggen. Schakelen op het gedrag.

Maar hoe herken je de non-verbale signalen van je gesprekspartner? En hoe interpreteer je ze op de juiste manier?

Want als iemand haar hoofd afwendt, is ze dan afgeleid omdat ze wat hoorde? Of heeft ze geen interesse?

Of als je gesprekspartner onderuit zit, vind ze het dan niet interessant of is dat haar houding waarin ze ontspannen luistert?

Iets opmerken betekent vaak niet dat we het juist interpreteren. En dat maakt schakelen op gedrag zo moeilijk. Terwijl het de uitkomst van je gesprek enorm kan beïnvloeden.

Zorg ervoor dat je niet alleen ziet wat jouw gesprekspartner op een non-verbale manier tegen je vertelt, maar ook dat je leert hoe dat op een positieve manier kan gebruiken voor je salesgesprek. 

Wil je leren hoe je inspeelt op de non-verbale communicatie van je gesprekspartner? En hoe je schakelt op gedrag. Dat komt allemaal aan bod in mijn salestraining.

Wil je weten of de sales training iets voor jou is, mail me op contact@fatimaperdijk.nl.

PS. Stop maar met zoeken, er is geen fancy salespage, met een uitgekauwd programma,  Wil je meer weten, dan leg ik het je graag uit tijdens een gesprek.

Ik ben Fatima Perdijk

Als Business GroeiMentor help ik ambitieuze kennisondernemers bij het bereiken van hun zakelijke doelen en leer ik ze op hun natuurlijke manier ondernemen, communiceren en verkopen.

Wil jij nu echt stappen zetten in je bedrijf en ben je klaar voor groei, zowel persoonlijk als zakelijk? Ik help je daar graag bij. In het gratis groeigesprek onderzoeken we of dit een geschikt moment is voor jou om met mij aan de slag te gaan.

Boek hier jouw groeigesprek in.